Kaksion pikkusisko Kirsikka

Kaksio – se voi olla asunto tai se voi olla liikkuva koti, toisinaan se voi toimia nukkumapaikkana tai ehkä se voi olla vain jokin muu vertauskuva.
Pikkusisko – kuvastaa usein nuorempaa yksilöä, saattaa viitata myös jonkin kokoon.
Kirsikka – se herkullinen marja, joka kasvaa upeasti kukkivissa puissa. Kirsikka voi olla myös punaisen eri sävy.

Blogin päähenkilöinä toimii tuttuun tapaan Katja, Sami ja karvakorva Milla. Nykyään tästä perheestä voi puhua kai retkeilijöinä karavaanarien sijaan.

Kasattava kolmio

Lokakuussa 2021 Pössl -retkeilyauto siirtyi uusille omistajille ja helmikuussa 2022 ostimme teltan. Ei kuitenkaan mitään ihan pientä vaan kahden huoneen teltan, jossa mahtuu aikuinen ihminen seisomaan kyyristelemättä ja jossa voi nukkua tai ruokailla pöydän ääressä sateelta suojassa. Teltta, joka on tarkoitettu ajanviettoon, ei vain yhden yön nukkumapaikaksi. Nimesimme sen kasattavaksi kolmioksi. Kolmioon tarvitaan kuitenkin ns. kolmas huone, johon kenties jo tarinan otsikko viittaa.

Kasattava kolmio

Koko kevät odotettiin, milloin päästään uutta retkikotia testaamaan. Tietenkin tämä talvi oli äärimmäisen pitkä, kylmä ja runsasluminen. Täytyi vain todeta, että odottavan aika on pitkä. Tuli toukokuu ja tuntui, että kylmää ja koleaa riitti aina vaan. Emme päässeet retkelle vieläkään.

Pikkuhiljaa googlen haku täyttyi sanoista sähköauto, camping, lataaminen jne., Tästä saamme syyttää kaveriamme, joka oli ostanut Teslan ja kuinka ollakaan, ihastuimme autoon ja pian sellainen seisoi meidänkin pihassa.
Seuraavaksi oli perusteltava itselleen, miksi tällaiseen kannatti sijoittaa. Omantunnon tuskat ja ostopäätöksen katuminen vaivasivat parin päivän ajan, kunnes uuteen kulkupeliin tutustuminen antoi sellaisen ahaa-elämyksen, että katumus ja omantunnon tuskat olivat tipotiessään. Teslassa on ominaisuus Camp mode, joka on tarkoitettu autolla retkeilyyn. Camp Moden avulla ”ajonäyttöön” syttyy takkatulen tunnelma ja auton saa tarvittaessa lämmittämään. Tämä ratkaisi pitkän ja ikusiuudelta kestävän kevään/syksyn retkeilyongelmat. Enää tarvitsi testata, saadaanko telttakylä mahtumaan autoon.

Teltta itsessään meni hyvinkin pieneen tilaan, mutta nyt mukaan piti pakata patjat, peitot, tyynyt, vaihtovaatteet, ruoanlaittovälineet, ruokailuvälineet, vedet, telttasauna lauteineen, kiuas, vesiämpärit jne. unohtamatta ruokapöytää ja tuoleja, jotka jatkossa toimittavat keittiön virkaa. Aluksi ajattelimme pärjätä retkeilyalueiden huusseilla ja tarvittaessa leirintäalueiden palveluilla eli käytännössä vessa oli ainoa, joka nyt puuttui retkeilyautoon verraten. Hieman epäuskoisina katsottiin autoon pakattavaa tavaramäärää ja niin vaan tetriksen lailla, saimme tavarat autoon mahtumaan. Kyydissämme oli siis telttakylä.


Telttakylän sovittamisesta autoon kului parisen viikkoa, jolloin meillä oli pidennetty viikonloppu ja tarkoituksenamme oli lähteä testaamaan camp moden käyttöä. Autoon ei kuitenkaan tarvinnut pakata kaikkea kuvissa näkyvää, kun tarkoituksena oli ihan vain testata sen käytännöllisyyttä. Viikonlopun lähestyessä testailimme camp moden käyttöä aika ajoin, välillä se toimi, välillä ei. Harmiksemme siis taas retkeilykauden aloitus siirtyi.

Päätimme kuitenkin lähteä käymään Puumalassa Pistohiekalla päiväretkellä, jonka jälkeen suuntasimme Mikkeliin mökille. Olimme yhden yön mökillä ja seuraavana päivänä frisbeekisojen vuoksi ajoimme kotiin. Lähdimme vielä kuitenkin toiveikkaana kisan jälkeen toiselle mökille, pakkasimme oleelliset retkeilytarvikkeet mukaan ja ajattelimme, että harjoittelemme retkeilyä turvallisessa paikassa. Camp modekin oli toiminut jo muutaman päivän putkeen. Testasimme asetuksen vielä mökin pihassa, jotta se varmasti toimii. Onneksemme se toimi!

Harjoittelimme ruoanlaittoa trangialla, saunoimme ja nautimme olostamme kesäillassa. Kaadoimme Teslan takapenkit, asettelimme patjat ja sukelsimme meidän ”retkeilyautoon” ajatuksena asettautua camp moden siivittämänä peittojen alle. Arvatenkin camp mode oli lopettanut toimintansa eikä mitenkään lähtenyt päälle. Makoilimme hetken peittojen alla vain todetaksemme, että liian hyvin olisi mennytkin, jos tämä olisi onnistunut. Ei muuta kun tavarat takaisin kasaan ja nokka kohti kotia. Kello oli noin puolen yön tässä vaiheessa. Odotimme seuraavaa kokeilua kiltisti viikon verran, että auto oli käynyt huollossa. Huollon jälkeen camp mode toimi moitteettomasti ja pääsimme vihdoin testaamaan sen toiminnan. Olihan mahtava aloittaa kesäkuu nukahtamalla tunnelmallisen ”takkatulen” loimutessa ja herätä aamulla vesisateen ropistessa, Kirsikaksi nimetyn, auton kattoon.
Kesän seikkailut voivat siis alkaa!

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *