Retkeilykauden startti 2023

Vappuviikonloppu.

Reissujalkaa oli vipattanut jo Pääsiäisestä lähtien ja edessä oli pitkä viikonloppu, koska Vappupäivä sattui tänä vuonna maanantaille. Arkityötä tekevälle arkipyhän sijoittuminen maanantaille on suurta luksusta. Yksi vapaapäivä enemmän!

Kelit olivat olleet mitä mahtavimmat, lämpötilat huidelleet jo parin viikon ajan liki 20 asteessa. Kesäkelien vallitessa ajatukset olivat entistä enemmän kesässä, auringonpaisteessa ja muissa kesän retkisuunnitelmissa. Ensimmäisenä suunnitelluista tapahtumista oli vappupäivälle suunniteltu sähköautoilijoiden vappuajelu. Vappuajelun starttipaikat olivat Kirkkonummella ja Ylöjärvellä. Olimme valinneet suunnaksi Kirkkonummen.

Vappu lähestyi ja mielessä vilkkui värikkäät vappuasut, ylioppilaslakit ja ihmisten iloinen mieli. Mielikuvat alkoivat kuitenkin kääntymään karuksi todellisuudeksi lämpötilojen laskiessa ja vesisateen alkaessa. Piti palauttaa mieleen, että vappuna keli saattaa olla ihan mitä vain. Saattaa tulla vettä, lunta tai rakeita ja joskus jopa aurinkokin saattaa näyttäytyä. Sääennusteet synkkenivät entisestään ja reissuun lähtö meinasi jo peruuntua, koska se pahin – nimittäin räntäsade – iski lauantaina. Olimme jo muutenkin venyttäneet reissuun lähtöä perjantaista lauantaihin ajatuksella, että pitkään viikonloppuun saattaa liittyä kiireisiä ihmisiä ja kovaa kulkevia autoja. Tämä ei aina ole paras mahdollinen yhdistelmä rennon viikonlopun alkajaisiksi.

Lauantaina kello lähestyi jo puolta päivää ja vielä istuimme sohvannurkassa kotona. Tavarat oli valmiiksi pakattuna jo hyvissä ajoin alkuviikosta. Ne olivat lojuneet lähes koko viikon keskellä olohuoneen lattiaa – valmiina reissuun.

Lauantaina iltapäivän puolella päätimme lähteä liikenteeseen. Ajoimme kohti Sipoota ja Sibben frisbeegolfrataa. Joensuun tilan keskellä sijaitsee Sibben frisbeegolfradan lisäksi Joensuun tilan leirintäalue, jonne soitimme ja kysyimme, onko leirintäalue jo auki. Onneksemme sieltä oli joku juuri lähtenyt pois ja siellä oli tilaa vaikka se ei varsinaisesti vielä ollut auki.

Saavuttuamme Joensuun tilan leirintäalueelle asettelimme auton leirintä moodiin ja lähdimme tutustumaan ympäristöön. Matkalla Heinolasta Sipooseen kelikin oli jo parantunut huomattavasti ja aurinko paistoi. Ilma oli kyllä kylmä ja tuuli kova. Onneksi olin pakannut mukaan toppatakin, koska ei voinut tietää, mitä luonto meille aikoo tarjota vapun kynnyksellä.

Leirintäalueen ympäristössä oli myös venesatama ja ihmiset olivat kovasti kevätpuuhissa veneidensä parissa. Frisbeegolfradan, venesataman ja Joensuun tilan päärakennuksen lisäksi rannassa oli kiva kahvila, josta sai huokeaan hintaan valtavan kakkupalan ja kahvia kaveriksi. Pääsimme vihdoin laskeutumaan viikonlopun viettoon. Alkuperäinen suunnitelma frisbeegolfista muuttui, koska rata avautui vasta 1.5. ulkopuolisille. Siihen asti siellä sai käydä vain kausikortin ostaneet.

Totesimme reissumme aikana monesta muustakin asiasta, ettei oltu huomioitu, että 1.5. osuu viikonlopun jatkoksi, jolloin monet ihmiset saattaisivat aloitella esim. retkeilykautta. Moni kesäpaikka avautui vasta 2.5.

Illan aikana levitimme retkipöydän ja retkituolit leiripaikkaan, kaivoimme mukana kulkevat reissupelit (Skippo, UNO, Yatzy ym.) ja aloimme pelaamaan. Pelasimme ensin Skippoa, kunnes kortit lähtivät tuulen mukaan ja vielä toppatakki päällä sen jälkeen tarkeni pelata Yatzya, jossa ei ollut riskinä tuulen mukaan lähteviä osia. Yhden Yatsy pelin jälkeen piti kuitenkin luovuttaa ja siirtyä lämpimän makuupussin sisään auton takaosaan asetetulle patjalle. Koira kainaloon ja Netflixiä katselemaan. Näin käynnistyi meidän reissukausi tälle vuodelle.

Sunnuntaiaamu koitti ja oli aika jatkaa matkaa eteenpäin. Olimme ilmoittautuneet Kirkkonummen vappuajeluun, joka olisi maanantaina. Piti miettiä, mihin sitä suuntaisi seuraavaksi yöksi. Ajelimme ensin Vantaalle hoitamaan pari ostosta ja vesisadetihkun muuttuessa kaatosateeksi rupesimme miettimään retkisuunnitelmiamme uudelleen.

Pääkaupunkiseudun leirintäalueista mieleen tuli vain Rastila, joka ei näin sateisena vappuaattona kuulostanut lainkaan houkuttelevalta. Kesäretken sinne varmasti voisi tehdä joskus ja kiertää päivä tai pari Helsingin kohteita. Sellaista retkeilyä emme vielä olekaan harrastaneet. Lähdimme siis Hämeenlinnanväylälle ja määränpää vaihtui matkan aikana monta kertaa. Myöskin osallistuminen Kirkkonummen vappuajeluun peruuntui.

Päädyimme loppupeleissä Sastamalaan Tervakallion leirintäalueelle. Viime kesänä Tervakallion leirintäalueella oli Tesla Owners Camper day, joka tänä vuonna toteutetaan Suonenjoella. Sinne emme valitettavasti pääse osallistumaan, mutta eiköhän tätä Tesla-retkeilyä kerkeä kesän aikana harrastamaan muulloinkin.

Tervakallion leirintäalueella oli melko hiljaista paikallisia kausipaikkalaisia lukuunottamatta. Vettä satoi lähes kaatamalla koko päivän, joten autolla ajelun jälkeen vietimme rauhallisen vappuaaton saunoen, makkaraa syöden ja Netflixiä katsoen. Tämä kaikki oli kaukana siitä alkuperäisestä mielikuvasta iloisista ihmisistä kesäkelissä, ylioppilaslakit päässä, jotka mielessäni loin.

Maanantaiaamu eli vappupäivä valkeni melko viileänä, mutta vesisade oli kaikonnut ja aurinko paistoi. Aamupalan jälkeen asettelimme tavarat matka-asentoon ja suuntasimme Ylöjärvelle, josta lähti toinen vappuajelun startti. Vappuajelussa ajeltiin kauniita maisemareittejä sähköautojen letkassa Siuronkosken kahvilalle. Kahvilalla nautimme simat ja munkit ja niin löytyi se vappumieli loppujenlopuksi. Viikonloppun mahtui ajelua noin 650 km ja mikään etukäteen suunniteltu ei toteutunut odotusten mukaisesti. Siksi onkin parempi lähteä liikenteeseen aina ilman odotuksia! Seuraavaa reissua odotellesssa.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *