Hellettä pukkaa

Hellettä oli jatkunut jo ikuisuuden, tai ainakin siltä se tuntui. Monet yöt olimme taistelleet niin vara-asunnollamme kuin kaksiossakin öistä kuumuutta vastaan. Nyt oli kuitenkin lomaviikon aika ja jos yöunet jäivät lyhyeksi, ei mikään estänyt nukkumasta päiväunia. Keväällä vaihtamastani työpaikasta johtuen tälle kesälle en saanut varsinaista kesälomaa, mutta pidin palkatonta lomaa yhden viikon.

Hieman ennen loman alkua tajusin, miten väsynyt tosissaan olin. Lomaviikko tuli tarpeeseen ja siitä otettiin irti kaikki, mitä irti voi saada. Tällä kertaa emme päässeet Norjaan, kuten jokavuotiseksi perinteeksi tuo onkin jo alkanut muodostumaan. Lomamme alkoi karavaanikavereidemme kotoa Kotkasta, jossa juhlittiin Maran synttäreitä ja valmistumista. Meitä oli siis Merja ja Heikki, minä ja Sami ja Mara. Kari karvakamuineen joutui jäämään viikonlopun vietosta pois.

Veimme Maralle synttärilahjaksi kastelukannun, josta hän silminnähden olikin varsin innoissaan. Kastelukannuun liittyy eräs tarina nuotion sammuttamisesta, siis pienen piirin tietoa, jota en tässä nyt sen enempää avaa, koska kerrottuna se ei kuulosta lainkaan niin huvittavalta. Mara kulki kastelukannunsa kanssa koko viikonlopun ja piti huolta mm. kukkien kastelusta nuotion kastelun sijaan…

Kotkassa meren rannassa riitti kameralle töitä. Upean auringonlaskun lisäksi tuli kuvailtua joutsenia, harmaahaikaroita, meriharakkaa ja joitain kosteikkolintuja, joita en aivan tunnista, ovatko vikloja vai rantasipejä ja mitä niitä nyt olikaan. Myös sudenkorentoja oli paljon, jotka myös päätyivät kamerani linssiin.

Kävimme lauantaina ajelemassa Kotkassa, jossa oli väkeä todella paljon. Sapokan vesipuisto oli jo entuudestaan tuttu, mutta tällä kertaa menimme KAtariinan puistoon, joka oli sekin upea näky. Katariinan puistoon paahtoi polttava aurinko, joten emme viihtyneet siellä kauaa. Jätskikioskin jätskit maistuivat kuitenkin erittäin hyvältä kuumana kesäpäivänä. Lisäksi kävimme syömässä erinomaiset lohileivät Kotkan satamassa.

Päiväretken jälkeen oli aika saunoa ja pitihän sitä vähän kokeilla sitä suppailua. Suppailu jäi kuitenkin melko vähäiseksi, koska merellä olikin yllättävän kova voima kuljettaa lautaa valitsemaansa suuntaan. Päätin jättää merellä suppailun sen osaavien hommaksi. Saunassa oli ihanaa käydä ja istua iltaa yhdessä kesäillassa. Sunnuntaina jatkoimme lomareissuamme ja suuntasimme kohti Turkua.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.