Vuosi 2021

Vuosi 2021 on jo ohi ja nyt eletään vuotta 2022. Vuonna 2021 otin oman domainin ja loin sivuston liikkuvakaksio.com. Sivuston käyttö oli kuitenkin vain vuodeksi kerrallaan ja valitettavasti jouduimme vuoden 2021 lopulla luopumaan Liikkuvasta kaksiostamme. Ajattelin kuitenkin julkaista vuoden 2021 kirjoittamani blogit myös tänne palveluun, jotta kaikki olisivat uudessa paikassa.

Vaikka liikkuvan kaksion tarina päättyi loppuvuonna, se ei tarkoita, että reissailu päättyisi. Se vain muuttaa muotoaan. Vuosi 2022 on vasta alussa, mutta liikkuvan kaksion korvaaja on jo löytynyt… Siitä sitten kevään edetessä lisää.. Tässä nyt kuitenkin järjetsyksessään vuoden 2021 ensimmäinen kirjoitus.

Uusi vuosi – uudet kujeet

Takana koronavuosi 2020 ja nyt katseet on kohdistettu vuoteen 2021. Koronavuodella oli vaikutuksensa matkailuun ja lomien viettoon, mutta Liikkuva kaksio liikkui puskasta toiseen koronasta huolimatta. Puskissa turvaväleistä ei tarvinnut huolehtia, kun monesti hakeudumme hyvin syrjäisiin paikkoihin. Reissasimme kuluneen vuoden aikana Samin kanssa keskenämme tai korkeintaan muutaman autokunnan porukoissa. Tämä ei siis juuri ”tavallisesta” vuodesta poikennut.

Lumista uutta vuotta lähdettiin viettämään tuttuun paikkaan Myllykoskelle, Jaalaan. Talvisaikaan kyseinen paikka on suuressa suosiossamme, koska siellä on iso kota, joka mahdollistaa yhteisen ajan vieton tulen loimottaessa grillissä. Toiveenamme oli lisäksi mennä pakoon räiskettä ja pauketta. Uuden vuoden vietossa meitä oli kolme autokuntaa eli yhteensä kuusi henkilöä. Uuden vuoden viettoon kuului lähinnä makkaran paistoa ja hieman kuohuvaa juomaa. Vuoden vaihdetta meistä kuitenkaan ei kukaan nähnyt, kun illan torkut painuivat pehkuihin hyvissä ajoin ennen puolta yötä.

Uuden vuoden aamuun heräsimme virkeinä. Hitaan aamiaisen jälkeen siirryimme raikkaaseen ulkoilmaan ja hetken kuluttua laittamaan jo ensimmäisiä tulia kodalle. Itse lähdin kuvailemaan kaunista maisemaa. Kylmässä, lumisessa kelissä kuvaaminen oli osaltaan hieman haastavaa, kun maahan mennessä polvet kastuivat ja kuvia ottaessa sormet paleltuivat. Maisemakuvista kuitenkin tuli kuin tauluja. Valokuvailun jälkeen kokoonnuimme kodalla kaikki ja toimme kukin jotain kahvipöytään.

Kahvien jälkeen menimme kukin hetkeksi omiin autoihimme ja sovimme, että lounastamme kodalla yhdessä. Kukin toi omista varastoistaan tarjoiluja ja loppuenlopuksi ruokapöytä notkui erilaisia kaloja, salaatteja, makkaroita, pizzarullia ja muita ihania herkkuja.

Näin uusi vuosi käynnistettiin puskakavereiden kanssa. Olimme vielä Myllykoskella yhden yön, mutta seuraavaksi päiväksi oli ennustettu runsaita lumisateita, joten emme jääneet koettamaan onneamme, pääsemmekö pois lumisateen alettua. Oli viisas päätös lähteä jo 2.1. kotia kohti, kun seuraavan vuorokauden aikana käytännössä satoi tähän astisen talven kokonaislumimäärä. Lunta on paikoin jo 50cm. Katsotaan, milloin seuraavan kerran pääsemme puskailemaan vai täytyneekö talven aikana lähteä kokeilemaan joitakin leirintäalueita tai matkaparkkeja, joissa on talvikunnossapito.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *