Viikonloppu frisbeegolfin parissa

On kulunut viikko juhannuksesta eli ensimmäinen loman jälkeinen työviikko takana. Aloitin uudessa työssä maanantaina, joten oli jo aika päästä hetkeksi hengähtämään. Uuden opettelu vie kovin paljon energiaa, mutta onneksi olen päässyt hyvin sisään ja työ on mielenkiintoista ja mieleistä. On hienoa tehdä työtä, josta tykkää.

Lähdimme perjantaina työpäivän jälkeen ajelemaan kohti Sipoota. Oikeastaan kohti Porvoota, jossa yövyimme. Tämä paikka ei ollut tyypillinen meidän reissuihin kuuluva puskaparkki, mutta parkki kuitenkin. Heinolan frisbeegolfseuran aktiiviporukka oli varannut majoituksen Porvoosta, koska tänä viikonloppuna (oikeastaan keskiviikosta alkaen jo) oli ohjelmassa Tyyni 2019 -frisbeegolftapahtuma. Tyyni on vuosittain järjestettävä suuri tapahtuma frisbeegolfin parissa. Tapahtuma kerää aina enemmän ja enemmän kisaajia, tänä vuonna osallistujien määrä kipusi lähes tuhanteen. Siis isosta tapahtumasta kyse.

Saavuimme perjantaina kaverien varaamalle mökille, jos mökistä tässä tapauksessa voi puhua. Asetuimme pihaan ja lähdimme ihastelmaan maisemia. Kaverit takapihan puolella olivat jo saunassa ja osa poreilemassa jakuzzin lämmössä, osa saapui vasta omalta kisakierrokseltaan. Fiilis ihmisillä oli loistava, vaikka kisat eivät ihan kaikilla olleet menneet tavoitteiden mukaisesti. Meille pidettiin esittelykierros, talo oli hyvin vanha, ehkä 1800 -luvun lopulta, jota ajan kuluessa oli laajennettu ja remontoitu paljon. Oman katseeni kuitenkin lumosi tämä ihana maalaismaisema. En ole koskaan asunut täysin maalla, siksi ehkä tämä maisema aina viehättää.

Pian liityimme toisten seuraan saunomaan ja porealtaaseen. Saunomisen jälkeen grillailtiin ja nautittiin olosta. Illan viiletessä siirryimme sisätiloihin pelailemaan korttia. Itse en kyllä osallistunut, mutta olin hengessä mukana. Naurua ja iloa ei tästä illasta puuttunut. Aamulla herätys oli hyvissä ajoin, jotta pääsimme jo klo 8 lähtemään kisapaikoille.

Frisbeegolfrata, jossa kisaa käytiin, oli rakennettu Nevas -golfin viheriöille. Väylät olivat hienoja ja olisi mahtavaa joskus päästä itsekin osallistumaan vastaavanlaiseen kisaan. No se olkoon tulevaisuuden haave sitten joskus. Kiersimme rataa yhden LDG:n (lyhenne Heinolan frisbeegolf -seuran nimesta Lords of disc golf) jäsenen matkassa, Sami toimien hänelle caddynä eli frisbeegolfbägin kantajana. Itse kateellisena seurasin toisten heittoja ja otin valokuvia.

Puolen päivän tietämillä palasimme takaisin mökille ja rupesimme kokkailemaan. Iltapäivän kierrokset alkaisivat pian, mutta itse en enää päässyt lähtemään, koska jalassani oleva pitkäaikainen vaiva äityi kovin kipeäksi aamun aikana. Otin särkylääkkeen ja jäin mökille itsekseni lepuuttamaan jalkaa. Muut lähtivät katsomaan loppukisoja. Kärkiryhmässä pelasi yhdet maailman parhaimmista frisbeegolf -ammattilaisista eli Lizotte, McMahon, Oakley sekä suomalaisista Leo Piironen. Edellisessä postauksessa kerroin olleeni frisbeegolfohjaajakoulutuksessa. Sen koulutuksen meille piti juurikin yllä mainittu henkilö, Leo Piironen.

Kun kisat alkoivat päättymään, laitoin saunan lämpiämään ja iltapäivän aikana leivoin myös porukalle marjapiirakkaa, jotta tullessaan kisoista saisivat juoda kahvit ennen saunaan suuntaamista. Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja ilta oli vielä edessä.

Illan aikana ohjelmassa oli saunomista, grillailua, kortin peluuta ja mysteeriboxin avaamista. Mysteeriboksista jokainen kisoihin osallistunut sai itselleen yhden kiekon ja lopuksi suoritettiin kaikkien kesken arvonta. Onni ei suosinut meitä, mutta tunnelma oli katossa siitä huolimatta. Kello alkoi olla yksi yöllä, kun suuntasin kaksioon unten maille. Muut jäivät vielä pelaamaan korttia aamuyön tunneille asti. Sunnuntaiaamuna oli aika lähteä kotia kohti ja ruveta siivoamaan kaksiota, jotta se pääsee maanantaina ilahduttamaan kummipoikaani ja hänen perhettään. Toivottavasti karavaanikärpänen puree myös heitä, jotta voisimme joskus tehdä yhdessä reissuja.

Sunnuntaipäivän päätteeksi kävimme vielä kotiradalla heittämässä yhden kierroksen frisbeetä Kumpelin frisbeegolfpuistossa. Kierros Kumpelin radalla oli kyllä virhe, huonompaa tulosta en vielä tänä kesänä ole saanut. No harjoitus tekee mestarin.,..

Takana siis varsin frisbeen täyteinen viikonloppu.

Korin mainos olisi ollut huomattavasti viisaampi valinta heittelykierroksen sijaan.
Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *