Yhden yön retki

Heinola – Iittala – Evo – Lahti – Heinola = 331 km

Enpä olisi uskonut, että yhden yön reissuun kerkeää mahtumaan yli 300 km, saunomista ja ulkoilua, unohtamatta hyvää ruokaa. Niin vain pääsi käymään, koska olihan meillä hyvä syy reissata. Vaikka aina on hyvä syy reissata, niin tänä viikonloppuna meillä oli erityisen hyvä syy, sillä kaksio täydentyi omalla telttasaunalla.

Lauantain aamuvuoro töissä meni esitellessä työkavereille kuvia telttasaunoista ja kertoen tarinaa meidän telttasaunaprojektista. Telttasaunaprojekti saattaa olla hieman harhaanjohtava, mutta tämän ihanuuden hankkimiseksi jouduimme tekemään eräänlaisia valintoja. Punnitsimme vaihtoehtoja telttasaunan ja kokoon taittuvan sähköpyörän sekä telttasaunan ja kuvauskopterin välillä. Aina telttasauna voitti, joten projektin etenemiseksi tarvittiin luopumista yllämainituista. Molemmat olisivat reissatessamme mukava lisä, mutta tilan puutteen ja vähäisen käytön vuoksi nämä olivat myös järkivalintoja.

Lähdimme reissuun heti töistä päästyäni. Edellispäivänä auto oli jo pakattu lähtökuntoon joten ei muuta kuin kengät jalkaan ja menoksi. Navigaattoriin asetettiin suunta kohti Hämeenlinnaa, tarkemmin ottaen kohti Iittalaa. Vettä satoi taivaan täydeltä matkan aikana, oikeastaan koko viikonlopun ajan, mutta se ei menoa haitannut.

Normaalista poiketen, olimme hieman etuajassa sovitusta aikataulusta, joten pysähdyimme Iittala Outletissa sekä tietenkin Kultasuklaan myymälässä. Joimme kahvit ja pyörähdimme outletin puolella. Onneksi tällä hetkellä meillä on Pentikin astiasarja, joten Iittalan myymälästä ei tarttunut mitään matkaan. Ostimme suklaat myymälästä ja ajoimme hakemaan meidän telttaa siitä lähes naapurista.

Myyjä kertoi meille, että telttasaunat olivat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Tämä koitui myös meidän kohtaloksemme, koska tilaamamme lämminvesivaraaja jäi jälkitoimitukseen. Oikeastaan koko telttasaunan hankinta meinasi mennä pieleen, mutta loppuenlopuksi meille kävikin parempi tuuri kuin alun perin ajateltiin. Tilasimme siis alunperin samanlaisen saunan, mitä olimme testanneet, mutta se oli päässyt varastosta loppumaan ja myyjä tarjosi meille isompaa versiota. Vähän jouduimme maksamaan lisää, mutta saimme teltan nyt, kun kesälomakin alkaa jo parin viikon kuluttua. Saimme siis tilaamamme teltan sijaan vähän isomman teltan, jossa oli pukuhuonekin, jota pienemmässä ei olisi ollut. Sauna pakattiin kyytiin ja mietimme, mihinköhän suuntaisimme. Olihan sitä heti päästävä testaamaan.

Sauna kyydissä

Tutkimme puskaparkkikarttaa ja mietimme hyvää retkikohdetta. Samalla somen ihmeellisessä maailmassaa tuli vastaan kuva Evolta, jossa näkyi tuttuja kasvoja. Evolle ei ollut edes pitkä matka. Sinne siis.

Päästyämme Evolle – Niemisjärven retkeilyalueelle – aloitimme telttasaunan kasaamisen. Saunan kasaamisohje sanoi, että saunan kasaamiseen menee 20 minuuttia. Omalla kohdallamme todella 20 minuuttia riitti saunan kasaamiseen, mutta siinä vaiheessa ei vielä kuitenkaan ollut kiuasta ja lauteita aseteltuna, mutta ehkä ensi kerralla siinäkin jo onnistumme. Telttasaunan kasaaminen siis todella oli aika helppoa.

Kiukaan ja lauteiden asettelun jälkeen pääsimme kantamaan puita ja joukko innokaita saunojia lähti kantamaan vettä. Toiset etsivät kiukaalle kiviä (vaikka ne eivät pakollisia olisikaan) ja pian päästiin kaikki joukolla ihmettelmään uutta, hienoa telttasaunaa, jonka piipusta savu tuprutti.

Sauna lämpesi tosi nopeasti ja vaikka meitä varoiteltiin liiallisesta puiden käytöstä, siitä huolimatta niin pääsi käymään. Kiuas hehkui punaisena ja tulipahan ainakin kaikki tehdasrasvat ja -pölyt poltettua pois.

Pian kuitenkin päästiin rentoutumaan kukin vuorollaan saunan lämpöön.

Saunan lempeät löylyt rentouttivat mukavasti ja pian jo sänky työpäivän ja reissaamisen päälle kuulosti erittäin houkuttelevalta, joten unta ei kauaa tarvinnut houkutella.

Aamun koittaessa Sami heräili jo hyvissä ajoin ja pakkasi saunan takaisin auton konttiin ja toisten lähtiessä pyörälenkille sähköpyörillään (jollaisesta itse juuri luovuimme), suunnistimme kohti Lahtea Mukkulan frisbeegolfradalle. Siellä muutamat väylät kerettiin heitellä, kunnes kaatosade asetti omat haasteensa heittelylle ja lähdimme kotia kohti.

Kotona pystytimme telttasaunan omaan pihaan, onnistuimme kasaamisessa erittäin nopeasti ja vielä kerran tälle viikonlopulle nautimme lempeistä löylyistä. Kesälomaa odotellessa…

”Kotipuska”
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *