Ralleissa

Tänä viikonloppuna ohjelmassa olikin jotain uutta. Jotain, missä emme koskaan ole aiemmin olleet – nimittäin rallit. Ristiinassa ajettiin Vaakuna Ralli , joka on rallin SM-sarjan toinen osakilpailu (https://www.vaakunaralli.fi/). Saimme kutsun karavaanarikavereiltamme Karilta ja Marjaanalta, että tarjolla olisi aitiopaikat rallikansalle. Niinpä lähdimme reissun päälle perjantai-iltapäivällä.

Ristiinaan meiltä oli matkaa noin 100km, joten matka ei ole lainkaan paha ajella, vaikka keli olisi vähän huonompikin. Viime päivät oli ollut kaunista talvista pakkaskeliä, mutta näin viikonloppua kohden ilma oli mennyt hieman kehnommaksi. Talvea voi sanoa nyt kestäneen noin viikon ajan, kunnes taas plussakelit tulivat ja luultavasti vievät talven mennessään. No harmittaahan se hieman, koska ensi viikolla minulla on lomaviikko ja olisin mielelläni viettänyt lomapäiväni ”keväthangilla.” No niillä mennään, mitä annetaan ja lomallahan on tarkoitus levätä, joten loma se on keleistä huolimatta. Lepo tekisi varsin hyvää myös ilkeän flunssani kannalta, joka alkoi viikko sitten kovalla kuumeella ja vielä muistona siitä on yskä ja nuha.

Trivial Pursuit

Päästyämme perille, työviikon päätteksi oli ihana istahtaa valmiiseen ruokapöytään. Illan ateriana oli Marjaanan loihtimaa tacopeltiä. Ruoan jälkeen pelasimme Aliasta pariskuntajoukkueittain. Peli oli hyvinkin tasaväkistä, mutta harmiksemme TEAM TUOMOLA hävisi ekan kierroksen. Seuraavaksi pelasimme Trivial Pursuitia miehet vastaan naiset. Olen äärimmäisen surkea tietovisoissa, joten jälleen kerran olin häviäjäjoukkueessa.

Lauantaiaamuna päätin nukkua pitkään, koska illalla väsymyksestä huolimatta yskä otti minusta vallan ja nukkumisesta ei tahtonut tulla mitään. Aamulla herätessä Kari oli laittanut aamiaispöydän koreaksi. Oli pannulla paistettuja nakkeja ja kananmunia leipien ja leivän päälle laitettavien oheistuotteiden lisäksi, kahvia ja erilaisia tuoremehuja unohtamatta. Hyvällä aamiaisella lähti päivä hyvin käyntiin.

Aamiaispöytä

Aamupäivän ohjelmaan kuului lautapelejä – tällä kertaa Rummikub, päiväsauna ja lounaaksi bataattikeittoa kera patongin. Kerkesimme nukkumaan myös päiväunet. Päiväkahvin lomassa aloimme jo valmistautumaan iltapäivällä alkavaan ralliin. Ralli siis alkoi jo aamulla Mikkelistä, mutta ”meidän” suora oli vasta klo 16 jälkeen. Rallit eivät koskaan ole olleet lähellä sydäntäni, mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että meillä oli niin aitiopaikat, että useampi tunti meni kuin siivillä. Katselimme kaikki noin 130 autoa, jotka kilpailussa olivat ja taukojen aikana meillä oli mahdollisuus käydä sisällä lämmittelemässä. Ralliautojen reitti kulki juuri sen tien varressa, jossa Kari ja Mara tällä hetkellä asustelevat.

Rallien jälkeen siirryimme sisätiloihin, jossa Kari kokkaili taas meille ruokaa. Ruuaksi oli pihvejä ja perunaa sekä salaattia. Jälkiruoaksi Mara oli tehnyt samettista pannacottaa kera vadelmien ja mustikan. Ruoan jälkeen otimme uusintakierroksen Aliasta, tällä kertaa joukkueina miehet vastaan naiset ja onnekseni kerrankin olin voittajajoukkueessa! ..Tai niin luulin, kunnes miehet nostivat itsensä jalustalle ja vaativat viimeisen tasoittavan kierroksen kysymyksiä. Pelionneni oli siis menetetty. Melkein. Yhdellä voitettiin siitä huolimatta!

Aktiivisen päivän ja raittiissa ilmassa oleilun jälkeen väsymys alkoi yhden jos toisenkin silmäluomia painamaan kiinni, joten menimme nukkumaan hyvissä ajoin. Tällä kertaa Sami päätti mennä kaksion keulaan nukkumaan, koska arvasi, että en taas yskältäni saa nukuttua. Ja niinhän siinä kävi. Kahden tunnin yskimisen jälkeen olin onneksi nukahtanut, mutta herätessäni oli oikea kylki kauttaaltaan kipeä. Luultavasti se oli ollut yön aikana ainoa asento, jossa ei yskittänyt, mutta hyvä, että jotenkin olin saanut nukuttua. Sunnuntaina suuntasimme kotia kohti taas herkullisen aamiaisen jälkeen. Kotonakin oli valmis ruoka odottamassa, nimittäin Samin tytär oli ollut meillä viikonlopun kodin hengettärenä. Viikonloppua voisi siis kuvailla All Inclusive -viikonlopuksi. Työasiat olivat jääneet työpaikalle ja lomamoodi käännetty päälle. Kiitos tästä viikonlopusta kaikille asianosaisille!

Kisastudio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *